2021-11-08

Applösenord för dig som använder Gmail

Från och med 9 november kommer du som använder dig av Gmail att ha ett så kallat applösenord . Detta är till följd av Googles uppdaterade säkerhetspolicy och införandet av tvåstegsverifiering vid inlogg». Detta påverkar dig som använder epostfunktionen i BL Administration för att till exempel skicka kundfakturor.  

Arbetsgång

  1. Logga in på Gmail.
    Klicka därefter på din profilbild högst upp i höger hörn följt av Hantera Google-kontot.
    Du når även sidan genom denna länk: Mitt Google-konto.
  2. Klicka på menyvalet Säkerhet i listan till vänster och navigera dig därefter till rutan Logga in på Google. Där klickar du på Applösenord. Observera att valet Applösenord dyker upp först efter att man aktiverat Tvåstegsverifiering.Om Tvåstegsverifiering inte är aktiverat så aktiverar du det och genom att du klickar på raden och följer instruktionerna i guiden. Läs varför Google använder sig av tvåstegsverifiering här.
  3. Här väljer du vilken app som ska använda sig att applösenordet. Välj alternativet längst ned, Annat (eget namn), och döp lösenordet exempelvis till BL Administration e-post. Klicka därefter på Skapa.
  4. Det 16 tecken långa lösenordet som genereras och visas i det gula fältet ska kopieras och läggas in i SMTP-inställningarna i BL Administration.[ Arkiv – Grunduppgifter – Epost – Använd direktkommunikation SMTP ]
  5. När alla steg är genomförda klickar på OK och du kommer då att kunna skicka E-post från BL Administration.

”Om du har problem att visa sidan, klicka här för att åtgärda felet. ”

Nyheter - Applösenord för dig som använder Gmail - ctl00_twimg Fjärrsupport: