BL Finans

BL Finans är en finansieringstjänst som vi erbjuder i samarbete med finansbolaget Capcito. Med BL Finans kan företag få smidig finansiering utan dolda avgifter – direkt i BL Administration. 

Det finns för närvarande tre tjänster att välja mellan:

  • Sälja fakturor
  • Fakturabelåning
  • Företagslån

Sälja fakturor

Att sälja fakturor innebär att ditt företag får betalt direkt, istället för att behöva vänta 30–90 dagar på att kunderna ska betala. Du slipper dessutom både kreditrisken och hanteringen.

När du säljer fakturor är kostnaden en avgift per faktura. BL Finans priser för fakturaköp är 1–3,5 % per faktura. Du betalar inga hanteringsavgifter, det är inga bindningstider och fakturorna köps normalt utan regress (återgång). 

Fakturabelåning 

Fakturabelåning är lämpligt för företag som vill stärka kassaflödet för att kunna ta in fler affärer och växa snabbare. När företaget belånar en faktura blir låneutrymmet 70–95 % av fakturans värde (inklusive moms) samma dag som fakturan skickas till kunden.

Räntan är 0,8–2,9 % per 30 dagar, och lånet är flexibelt. Så länge fakturasäkerheter finns kan lånet ligga kvar, men det går även att låna i till exempel 5 dagar och då betala ränta endast för dessa dagar.

Företagslån

BL Finans erbjuder företagslån på upp till 300 000 kronor, under 3–24 månader.

Räntan på företagslån är 0,8–4 % per 30 dagar. Och det är allt. Det är ganska vanligt att finansbolag och banker tar ut diverse andra kostnader, till exempel startavgift. Här är det bara räntan som kostar.

Vad krävs?

För att kunna köra BL Finans krävs att du har BL Fakturering i molnet. Här kan du läsa mer om vår molnlösning. Saknar du licens för att lagra databasen i molnet, kontakta någon av våra säljare på salj@bjornlunden.se eller på 0650-54 14 00.

Förutom att databasen ska ligga i molnet krävs att du har företagsnamn, e-postadress och organisationsnummer inlagt i de generella företagsuppgifterna (Arkiv - Företagsuppgifter - Generella), samt att du har version 2019.1.100 eller senare installerad. 

Aktivera integrationen BL Finans

Aktivering av integrationen görs via Arkiv - BL integration. I listan som är i bokstavsordning väljer du Capcito och klickar på ”Aktivera”. När tjänsten är aktiverad hittar du funktionen via Fakturering – Aktivitet – BL Finans eller via den nya ikonen uppe i menyraden (finns from version 2019.2.100)

BL_Finans.png

Läs mer om BL finans i vår manual eller på vår hemsida.

”Om du har problem att visa sidan, klicka här för att åtgärda felet. ”

Nyheter - BL Finans - ctl00_twimg Fjärrsupport: