2021-06-28

Företagslistan i molnet - för dig med vår Helhetslösning

Från och med version 2021.1.100 som släpptes i början av januari kan du som har ett abonnemang på vår helhetslösning för redovisningsbyråer köra företagslistan i molnet, vilket har flera fördelar för dig som byråmedarbetare. Genom att köra företagslistan i molnet kan du nu också få aviseringar i Byråstödet gällande t.ex. ohanterade dokument eller obetalda leverantörsfakturor. 

Ökad tillgänglighet

Den allra största fördelen är tillgängligheten. Om ni använder företagslistan i molnet behöver man inte längre lägga upp företag i varje dator/hos varje medarbetare med en molnfil på det sättet man gör idag. Med dina uppgifter (BL-konto) loggar du in på vilken dator som helst där BL Administration finns installerat och kommer åt alla företag som är publicerade i er företagslista i molnet. Det blir alltså enklare både att arbeta hemifrån, byta dator och introducera nya medarbetare på byrån.

Publicera företagen – kom åt dem var som helst

Ni är många som redan börjat publicera företag i företagslistan i molnet, och detta är en förutsättning för att de ska bli tillgängliga oavsett varifrån du loggar in dig. 

Att publicera företag är enkelt, logga in dig som vanligt i programmet, markera de företag du vill publicera under Val av företag (ctrl + klick för att markera flera). Högerklicka sedan och välj Visa/dölj företag i företagslistan i molnet så kommer de att finnas där när du loggar in i företagsgruppen Företag i molnet med BL-kontot.

Inloggning med BL-konto

Inloggning i företagslistan i molnet sker med ditt BL-konto, som är samma inloggning du har till flera av våra andra tjänster bland annat byråstöd, skatt och bokslut i molnet, app.bjornlunden.se etc. Företagen är knutna till BL-kontoinloggningen och inte till datorn/företagsgruppen.

När du startar BL Administration får du upp en inloggningsruta där du ska välja företagsgruppen Företag i molnet och sedan fylla i ditt BLkonto.Väl inne jobbar du med alla funktioner i programmet precis som vanligt!

Byråstöd

Om du väljer att publicera dina företag i Företagslistan i molnet så kan du enkelt koppla ihop dina klienter med de företag som ligger i företagslistan i molnet genom att kopiera in molndatabasnyckeln till BL Byråstöd. Detta gör du under fliken Klienter och sedan Jämför mot företag i molnet. När detta är gjort möjliggör det att få aviseringar i Byråstödet om antal ohanterade dokument, obetalda leverantörsfakturor, betalningar som behöver åtgärdas m.m.

 

”Om du har problem att visa sidan, klicka här för att åtgärda felet. ”

Nyheter - Företagslistan i molnet - för dig med vår Helhetslösning - ctl00_twimg Fjärrsupport: