Jobba hemifrån med vår molnlösning

Allt fler väljer eller uppmanas dessa dagar att arbeta hemifrån för att undvika smittspridning, och med vår molnlösning är det smidigt att jobba på distans. 

Genom att lagra databasen på en av våra molnservrar istället för lokalt i datorn/nätverket är den åtkomlig och tillgänglig från vilken dator som helst, så länge du har internetuppkoppling. 

Flera användare kan alltså vara uppkopplade från olika platser och arbeta mot samma företagsdatabas. Det kan exempelvis vara en redovisningsbyrå som låter kunder sköta sin fakturering direkt i programmet, men också medarbetare på samma företag som sitter spridda geografiskt. 

Så här gör du:

Licens för molndatabas
Förutom att du behöver ha en dator med internetuppkoppling och BL Administration installerat behöver du ha en licens som medger molndatabas, om du har det ser du under Arkiv – Licensuppgifter i programmet. Saknar du detta, kontakta vår säljavdelning på salj@bjornlunden.se eller 0650-541400.

Flytta företaget till molnet
Du ser i företagslistan under Arkiv – Val av företag om ditt företag redan finns i molnet eller ej, detta visas genom en liten molnikon i statuskolumnen längst till höger. Saknas denna ikon kan du högerklicka på företaget du vill flytta ut till molnet och välja Flytta markerade företag till molnet. Följ därefter den korta guide som dyker upp.

Exportera molninställningar
Smidigaste sättet att ansluta flera datorer till databasen är genom att först exportera ut molninställningarna från datorn där företaget ligger i molnet. Detta görs genom att du väljer Arkiv – Val av företag där du markerar det eller de företag du vill exportera inställningarna för, höger klickar och väljer Expotera molninställningar för markerade företag. Spara eller maila filen till den som ska ha tillgången.

Anslut till molndatabasen från flera datorer
På datorn som ska ansluta till molnföretaget väljer du Arkiv – Val av företag – knappen Mer – Skapa företag från fil med moln

Här kan du läsa mer om hur du arbetar i vår molndatabas >>  

”Om du har problem att visa sidan, klicka här för att åtgärda felet. ”

Nyheter - Jobba hemifrån med vår molnlösning - ctl00_twimg Fjärrsupport: