2021-03-16

Löneregistrering med avvikelsekoder

Du vet väl om att du kan registrera avvikelser med hjälp av koder när du registrerar avvikelserna i löneregistreringen (istället för i kalendariet)?

När du använder semesterhanteringen i BL Lön Plus finns flera sätt att registrera avvikelser på. Du kan välja om du vill jobba i kalendariet, vilket du med fördel gör om du vill lägga in avvikelserna i förväg, eller om du registrerar direkt i löneregistreringen när du skapat en löneperiod.

När du registrerar avvikelser i löneregistreringen kan man göra det på olika sätt, antingen genom att välja knappen Avvikelser, genom att högerklicka och välja avvikelse eller, som vi tycker är smidigast, att registrera med hjälp av avvikelsekoder.

Du är kanske van att knappa in dina treställiga egna lönearter i löneregistreringen, men även avvikelserna kan registreras denna väg. Så fort du lärt dig de olika avvikelsekoderna kommer registreringen att gå snabbt genom att du knappar på tangentbordet istället för att använda musen. Avvikelsekoderna anger du precis på samma sätt som lönearterna, i löneartskolumnen. Du får sedan för varje avvikelse ange förutsättningarna för densamma, sedan kommer programmet automatiskt att välja rätt systemlönearter för de uppgifter du angett.

Avvikelsekoder

De avvikelsekoder du kan plugga in är dessa. Du hittar dem även i listan nere till vänster i löneregistreringsbilden:

1000 – Semester
2000 – Sjukfrånvaro
3000 – Tjänstledighet
4000 – Vård av barn
5000 – Föräldraledighet
6000 – Övrig frånvaro
7000 – Tid
9000 – Närvaro

”Om du har problem att visa sidan, klicka här för att åtgärda felet. ”

Nyheter - Löneregistrering med avvikelsekoder - ctl00_twimg Fjärrsupport: