Nyhet: Hantera presentkort via iZettle

Från och med nu hanteras även presentkort via vår iZettle-integration!

För att komma igång med hanteringen av presentkort behöver du först göra några inställningar i presentkortsfunktionen, antingen i iZettle-appen eller på my.izettle.com. Bland annat anges sista giltighetsdag. 

På inställningssidan för vår integration ska du även ange ett skuldkonto som används när presentkorten säljs. När en kund sedan betalar med ett presentkort anges det som betalningsalternativ och samma konto kommer då att användas för att reglera skulden samtidigt som försäljning och moms bokas upp.

iZettle_presentkort.PNG

Här kan du läsa mer om vår iZettle-integration >>

Sälja presentkort

När du gjort inställningarna för presentkort kommer du att ha en ny produkt i ditt bibliotek, "presentkort". Du väljer denna och anger ett värde du vill ladda kortet med. Du ska även tilldela presentkortet en unik ID-kod så att det kan spåras och sedan återlösas. Ta betalt och överlämna presentkortet till kunden!

Du kan inte kombinera presentkort med andra produkter i samma köp.

Lösa in presentkort

Du registrerar försäljningen av de produkter kunden önskar köpa som vanligt. Ange sedan presentkort som betalningsalternativ. Om du ska kombinera flera betalsätt ska presentkortet anges först. Ange koden på presentkortet så visas kontrolleras sista giltighetsdag samt återstående belopp. 

Om du inte ser presentkort som betalningsalternativ, kontrollera att du aktiverat det som betalsätt under Betalningsinställningar i din iZettle-app.

Hos iZettle finns mer information om hanteringen >>

”Om du har problem att visa sidan, klicka här för att åtgärda felet. ”

Nyheter - Nyhet: Hantera presentkort via iZettle - ctl00_twimg Fjärrsupport: