2019-12-17

Utbetalningsdatum på juldagen?

Som vanligt infaller den 25/12 på juldagen, vilket i år är en onsdag. Du bör därför vara observant på vilket utbetalningsdatum du väljer när du gör lönekörningen för december.

Vanligtvis sker utbetalning i dessa fall istället den 23/12, men du kan naturligtvis välja att betala ut lönen tidigare än så beroende på överenskommelse.

Du som kör BL Lön anger själv utbetalningsdatumet i löneregistreringen, medan du som kör BL Lön Plus och använder semesterhanteringen i programmet lägger upp det i samband med att du skapar löneperioden. Programmet föreslår då samma utbetalningsdatum som du använde vid föregående löneperiod, om datumet inte infaller på en lördag eller söndag. Tyvärr tar programmet inte hänsyn till övriga helgdagar när löneperioden skapas och just i december behöver du tänka till lite.

Om det råkat bli fel kan du välja att ta bort löneperioden och skapa upp den på nytt med rätt utbetalningsdatum, eller så kan du i samband med utskrift av lönebesked sätta ett annat utbetalningsdatum än vad som är angivet på löneperioden.

Här kan du läsa mer om Löneperioder >>

”Om du har problem att visa sidan, klicka här för att åtgärda felet. ”

Nyheter - Utbetalningsdatum på juldagen? - ctl00_twimg Fjärrsupport: